Milhojas con crema de vainilla

Milhojas con crema de vainilla

4.3 9 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 5 godz.
8 raciones

Składniki

Crema de vainilla
  • 2 hojas de gelatina
  • 500 g de leche
  • 100 g de azúcar
  • 40 g de harina de repostería
  • 10 g de maicena
  • 6 yema de huevo (de gallina)
  • 1 vaina de vainilla (solo la raspadura)
    1 sobre de azúcar vainillado
  • 1000 g de agua
Hojaldre
  • 200 g de harina de repostería
  • 200 g de mantequilla congelada en trozos de 1-2 cm
  • 90 g de agua helada
  • 1 pellizco de sal
Montaje
  • 1 - 2 cucharadas de azúcar glas

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 45.7 mg
Białko 6.8 g
Kalorie 1618 kJ / 386 kcal
Tłuszcz 24.2 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 14.4 g
Węglowodany 36.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...