Milhojas con crema de vainilla

Milhojas con crema de vainilla

4.3 9 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 5 godz.
8 raciones

Składniki

Crema de vainilla
  • hojas de gelatina
    2
  • de leche
    500 g
  • de azúcar
    100 g
  • de harina de repostería
    40 g
  • de maicena
    10 g
  • yemas
    6
  • vaina de vainilla (solo la raspadura)
    1
    1 sobre de azúcar vainillado
  • de agua
    1000 g
Hojaldre
  • de harina de repostería
    200 g
  • de mantequilla congelada en trozos de 1-2 cm
    200 g
  • de agua helada
    90 g
  • de sal
    1 pellizco
Montaje
  • de azúcar glas
    1 - 2 cucharadas

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 386 kcal / 1618 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 24.2 g
Węglowodany 36.4 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 14.4 g
Sód 45.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...