![Milhojas con crema de vainilla Milhojas con crema de vainilla](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/482835fa-16dc-4985-8b4b-f4f41766b42d/Derivates/38dd61e6-f0c9-4f91-911c-c798098cc33d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema de vainilla
- 2 hojas de gelatina
- 500 g de leche
- 100 g de azúcar
- 40 g de harina de repostería
- 10 g de maicena
- 6 yemas
-
1
vaina de vainilla (solo la raspadura)
lub 1 sobre de azúcar vainillado - 1000 g de agua
Hojaldre
- 200 g de harina de repostería
- 200 g de mantequilla congelada en trozos de 1-2 cm
- 90 g de agua helada
- 1 pellizco de sal
Montaje
- 1 - 2 cucharadas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1618 kJ / 386 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 36.4 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 45.7 mg
Alternatywne przepisy
Baumkuchen con cobertura de chocolate
3 Std.
Semiesferas de chocolate con mousse de Toblerone® y crema de chocolate blanco
17h 20min
Macarons roscón de Reyes
3 Std.
Tronco de chocolate
2h
Brownie con caramelo
1h 20min
Porchetta al horno con guarnición
3 Std.
Pastel ruso con praliné de avellanas
3 Std. 20 Min
Cruffins de arándanos
5h
Berlinesas rellenas de crema
4h 20min
Tarta rayada
3 Std.
Chiffon de chocolate y buttercream
2h 30 min
Tarta de chocolate blanco y negro
1 godz. 25 min