Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 Stängel Petersilie, abgezupft
- 25 Stängel Minze, frisch, abgezupft
- 150 g rote Paprika, in Stücken
- 1200 g Wasser
- 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
- 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 160 g Bulgur
- 5 EL Zitronensaft
- 2 TL Salz
- 2 EL Honig
- 5 EL Olivenöl
- 2 - 3 Prisen Chiliflocken
- 2 Prisen Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- 200 g Aprikosen, in Spalten (1 cm breit)
- 150 g Römersalat, in Streifen (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1363 kJ / 325 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kichererbsen-Feta-Salat mit Datteldressing
40 min
Dhal
40 min
Bulgur-Auflauf
1 Std. 20 Min
Fattousch
25min
Caponata-Crostini
4 Std. 40 Min
Linsensuppe mit Aprikosen und Granatapfel
35min
Orient-Kartoffelsalat
1 Std. 20 Min
Tabouleh
15min
Quinoasalat mit Granatapfel und Kürbis
1h
Linsensalat mit getrockneten Tomaten
40 min
Gazpacho Andalusia
40 min
Bulgursalat mit Roter Bete und Kichererbsen
1h