Wersje kompatybilne
Linsensalat mit Camembert, Roter Bete und Weintrauben
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Rote Bete, gegart, in Stücken
- 80 g Radieschen
- 100 g Puylinsen, getrocknet, unter kaltem Wasser abgespült und abgetropft
- 770 g Wasser
- 2 TL Salz
- 100 g Trauben, kernlos, hell oder dunkel
- 50 g Feldsalat
- 120 g Camembert, light (13% Fett)
- 20 g Rotweinessig
- 30 g Wild-Preiselbeeren, aus dem Glas
- 10 g Olivenöl
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1776 kJ / 424 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 12.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Couscous-Bowl mit Spinat und Halloumi
30 Min
Lauwarmer Linsensalat mit Johannisbeeren
1 Std.
Detox-Salat
10 min
Rote-Bete-Salat mit Halloumi
15min
Papaya-Linsen-Salat
25 Min
Warmer mediterraner Gemüsesalat
30 Min
Bulgursalat mit Granatapfelkernen und Feta
50 min
Sattmacher-Salat mit Halloumi
50 min
Pesto-Gemüse-Salat
20 min
Lauwarmer Blumenkohl-Kürbis-Salat
35 Min
Blumenkohl-Kichererbsen-Salat
40 Min
Lachs mit Mozzarella-Mango-Tomaten-Salat
25 Min