Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Gurke, Enden abgeschnitten
- 250 g Möhren
- 120 g rote Zwiebeln, halbiert
- 400 g Chinakohl, Strunk entfernt, in Spalten
- 60 g Frühlingszwiebeln, der grüne Teil entfernt
- 350 g Vermicelli Glasnudeln
- Wasser, kochend, zum Einweichen
- 2 Knoblauchzehen
- 9 Stängel Koriander, abgezupft
- ¼ - ½ rote Chilischote, frisch, nach Wunsch entkernt, in Ringen
- 10 g Fischsauce
- 50 g Sojasauce
- 40 g Wasser
- 50 g Reisessig
- 10 g Sesamöl, geröstet
- 1 EL Zucker
- 100 g Bambussprossen, frisch
- 2 Stängel Minze, abgezupft
- 2 EL Erdnüsse, geröstet, gesalzen, grob gehackt, zum Garnieren
- 1 Limette, in Spalten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1919 kJ / 459 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 96 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 9.3 g
- Sód
- 574 mg
Alternatywne przepisy
Koreanischer Gurkensalat
25min
Feurige Ingwer-Limettensuppe mit Räuchertofu
30min
Pad Thai
40min
Vietnamesischer Nudelsalat
40min
Thailändischer Papaya-Salat
30min
Miso-Erdnuss-Dip
5 dk
Thailändischer Papaya-Salat
30min
Khao Pad (Gemüsereis)
1 Std. 30 Min
Thai-Glasnudelsalat
30min
Gurken-ThunVisch-Schiffchen
15 Min
Sushi-Bowl to go
40min
Miso-Udon-Suppe
8 godz. 30 min