Graupensalat mit Feigen und Feta
TM6

Graupensalat mit Feigen und Feta

3.6 (93 oceny)

Składniki

  • 125 g Perlgraupen, mittel
  • 400 g Wasser
  • 10 g Rosinen
  • ½ TL Curry
  • 1 ¼ TL Salz
  • 100 g Feigen, frisch, in Scheiben
  • 100 g Feta, light, grob zerbröselt
  • ½ Bund Petersilie, abgezupft
  • 10 g Senf
  • 10 g Olivenöl
  • 25 g Zitronensaft
  • ½ TL Pfeffer

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1702 kJ / 407 kcal
Białko
17 g
Węglowodany
64 g
Tłuszcz
13 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
13.7 g
Sód
1534 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy