![Graupensalat mit Feigen und Feta Graupensalat mit Feigen und Feta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ea45d32c91284d8e45fb3d0bae40d332/Derivates/fa92c9c810969324b6ea3afc8b9d68d2c610a43c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g Perlgraupen, mittel
- 400 g Wasser
- 10 g Rosinen
- ½ TL Curry
- 1 ¼ TL Salz
- 100 g Feigen, frisch, in Scheiben
- 100 g Feta, light, grob zerbröselt
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- 10 g Senf
- 10 g Olivenöl
- 25 g Zitronensaft
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1702 kJ / 407 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 13.7 g
- Sód
- 1534 mg
Alternatywne przepisy
Vietnamesischer Nudelsalat
40 Min
Blumenkohl-Reissalat mit Erbsen
45min
Gnocchi-Birnen-Salat mit Radicchio und Gorgonzola
45min
Kartoffelsalat mit Zuckerschoten und Backerbsen
1 Std. 10 Min
Lauwarmer Fenchel-Farfalle-Salat mit Salami
30 Min
Süßkartoffelsalat
1klst 50 min
Kalte Rote-Bete-Suppe mit Forelle
40 Min
Bowl mit Mango-Reis, Avocado und karamellisierten Bananen
40 Min
Mediterraner Graupensalat
50 Min
Mediterraner Dinkel-Salat
30 Min
Lauwarmer Linsensalat mit Johannisbeeren
1 Std.
Gebratener Kichererbsensalat
45min