
Urządzenia i Akcesoria
Muffiny piernikowe i nocna owsianka z masłem orzechowym i kakao
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Piernikowe muffiny
-
oleju kokosowego płynnego110 g
-
melasy100 g
-
mleka125 g
-
syropu klonowego150 g
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego10 g
-
jajko1
-
śmietany, 12% tłuszczu125 g
-
mąki pszennej240 g
-
mąki pszennej pełnoziarnistej110 g
-
sody oczyszczonej1 ½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
skórka otarta z pomarańczy (z 1 szt.)
-
cynamonu, mielonego2 łyżeczki
-
imbiru, suszonego, mielonego1 łyżeczka
-
kardamonu, mielonego¼ łyżeczki
-
cukier trzcinowy do posypania
Nocna owsianka z masłem orzechowym i nasionami chia
-
płatków owsianych, górskich140 g
-
napoju migdałowego, niesłodzonego400 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego10 g
-
nasion chia20 g
-
miodu60 g
-
masła orzechowego85 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1166.7 kcal /
4881.4 kJ
Białko
23.2 g
Tłuszcz
49.1 g
Węglowodany
165.6 g
Błonnik
9.9 g
Tłuszcz nasycony
30.2 g
Sód
1052.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POMYSŁ NA LUNCH
12 Przepisów
Polska
Polska