Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 250 g di farina tipo 00
- 60 g di burro a pezzi
- 60 g di latte
- 1 uovo
- 4 - 5 foglie di basilico fresco + q.b. per servire
- 16 g di lievito istantaneo per torte salate
- 1 pizzico di sale
- 250 g di ricotta fresca, ben scolata dal siero
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 915.2 kJ / 218.7 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 20.7 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 170.7 mg
Alternatywne przepisy
Crostini di polenta con stracchino, radicchio e noci
1j 30 menit
Crumble alle fragole
40 min
Pane al cacao con noci e pistacchi
3sa
Muffin ai pomodori secchi ed Emmental
1j
Tortini mandorle e more
55 Min
Mini crostatine salate con burrata e acciughe
45 Min
Tarte tatin ai pomodori
50 menit
Banana bread (TM6)
1h 50min
Schiacciatina zucca e carote
45 Min
Crema di lenticchie e pomodori secchi
15min
Apple crumble (Crumble di mele)
1j
Crostata al cioccolato e lamponi
2j