Wersje kompatybilne
Frittelle di ricotta e zafferano (Arrobiolus sarde)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di zucchero
- 1 arancia, preferibilmente biologica solo la scorza, (senza la parte bianca)
- 1 limone, preferibilmente biologico solo la scorza, (senza la parte bianca)
- 250 g di ricotta vaccina o di pecora, ben scolata dal siero
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 2 uova
- 150 g di latte
- 250 g di farina tipo 00
- 16 g di lievito in polvere per dolci
- olio di arachidi q.b. per friggere
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 498 kJ / 119 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 11.6 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Torta alla frutta
1h
Pesche dolci
2h
Torta di pere e limoni canditi (TM6)
3 Std.
Làciàditt (Frittelle dolci)
1 Std. 40 Min
Tortini alle albicocche sciroppate
40min
Torta di mele e mandarini
1h
Tortelli di carnevale al cocco
1h
Òss de mòrd (Ossa da mordere)
1h 30min
Frittelle all’uvetta
30min
Frittelle di mele e arancia
1h 5min
Torta mimosa
1h 5min
Frittelle di carnevale
2 godz. 35 min