Wersje kompatybilne
Frittelle di ricotta e zafferano (Arrobiolus sarde)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di zucchero
- 1 arancia, preferibilmente biologica solo la scorza, (senza la parte bianca)
- 1 limone, preferibilmente biologico solo la scorza, (senza la parte bianca)
- 250 g di ricotta vaccina o di pecora, ben scolata dal siero
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 2 uova
- 150 g di latte
- 250 g di farina tipo 00
- 16 g di lievito in polvere per dolci
- olio di arachidi q.b. per friggere
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 498 kJ / 119 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 11.6 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Pinza
50 min
Torta rovesciata alle pesche
1h 5min
Frittelle di mele e arancia
1h 5min
Torta alle pesche
1 godz. 10 min
Fugassa veneta
4h
Torta colomba alla ricotta
1 godz. 20 min
Crostata con crema e amaretti al caffè
2h
Tronchetto di Natale al cioccolato e arancia
5h
Torta di mele e mandarini
1h
Gubana
3h 45min
Tronchetto al tiramisù
4h
Frittelle di carnevale
2h 35min