Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 150 g di latte intero
- 40 g di zucchero
- 1 uovo
- 10 g di farina tipo 00
- 10 g di cacao amaro in polvere
- 1 pizzico di peperoncino in polvere
- frutti rossi freschi (lamponi, fragole, fragoline di bosco, ribes, ecc), a piacere
- frutta secca in granella, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1435 kJ / 343 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 41.5 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Crema allo yogurt e gelatina ai cachi
2 Std. 30 Min
Zabaione al liquore d'arancia
15 Min
Panna montata all'aneto
5 min
Torta al cioccolato e ceci
50 Min
Crema ai frutti rossi (TM6)
20min
Mousse al cioccolato e arancia (senza glutine)
8h 20min
Bignè alla crema di ricotta
2 Std. 30 Min
Crema Bimby ® al cioccolato fondente (TM6)
45min
Crema pasticcera alla vaniglia
15 Min
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25 Min
Crema pasticcera al cucchiaio
15 Min
Cheescake al caco mela
8 Std.