Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sablée al cacao
- 150 g di farina tipo 00 + q.b.
- 50 g di amido di mais (maizena)
- 10 g di cacao amaro in polvere
- 70 g di zucchero
- 100 g di burro freddo, a tocchetti + q.b.
- 1 tuorlo
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 100 - 150 g di confettura di fragole
Ganache al cioccolato
- 80 g di cioccolato fondente a pezzi
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- fragole fresche, a metà
- frutti di bosco, misti, freschi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1463.5 kJ / 349.7 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 42.7 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 123.2 mg
Alternatywne przepisy
Brownies al caramello
2h
Tartellette con crema al limone
4 Std.
Financier alla nocciola con ganache fondente (senza glutine) di Damiano Carrara
2h
Tartellette Banoffee
1h 30min
Baci di frolla montata con ganache al pistacchio
1h 30min
New York cheesecake in vasetto (Bimby Friend)
2 Std. 40 Min
Cestini cheesecake alle fragole
2h 20min
Ganache al cioccolato
12h 20min
Cheesecake monoporzione al limone con coulis di lamponi
2h 30min
Cream tart a cuore (di LuCake)
10 godz. 20 min
Crostata al cioccolato e caramello salato
3h 15min
Crostata morbida al cioccolato
2 Std. 40 Min