Crostatine fragole e ganache al cioccolato

Crostatine fragole e ganache al cioccolato

4.7 41 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 pezzi

Składniki

Pasta sablée al cacao
  • 150 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 50 g di amido di mais (maizena)
  • 10 g di cacao amaro in polvere
  • 70 g zucchero
  • 100 g di burro freddo, a tocchetti + q.b.
  • 1 tuorlo
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di sale
  • 1 stecca di vaniglia i semini
  • 100 - 150 g di confettura di fragole
Ganache al cioccolato
  • 80 g cioccolato fondente a pezzi
  • 100 g di panna (min. 30% di grassi)
  • fragole fresche, a metà
  • frutti di bosco, misti, freschi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 123.2 mg
Białko 4.6 g
Kalorie 1463.5 kJ / 349.7 kcal
Tłuszcz 24.4 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 10.8 g
Węglowodany 42.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...