Crostata alle ciliegie
TM6 TM5 TM31

Crostata alle ciliegie

3.6 (20 ocen)

Składniki

Pasta frolla alle noci pecan

  • 340 g di farina tipo 00
  • 220 g di burro freddo, a tocchetti + q.b.
  • 115 g di noci pecan
  • 80 - 90 g di zucchero
  • 1 pizzico di sale

Ripieno alle ciliegie

  • 800 g di ciliegie snocciolate
  • 140 g di zucchero
  • 15 g di Cointreau
  • 10 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
  • 35 g di amido di mais (maizena)
  • 1 stecca di vaniglia, i semini

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
2110.8 kJ / 504.5 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
65 g
Tłuszcz
25.8 g
Tłuszcz nasycony
12.2 g
Błonnik
3.1 g
Sód
2.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy