Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla alle noci pecan
- 340 g di farina tipo 00
- 220 g di burro freddo, a tocchetti + q.b.
- 115 g di noci pecan
- 80 - 90 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
Ripieno alle ciliegie
- 800 g di ciliegie snocciolate
- 140 g di zucchero
- 15 g di Cointreau
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 35 g di amido di mais (maizena)
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2110.8 kJ / 504.5 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 25.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.2 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 2.6 mg
Alternatywne przepisy
Taralli neri dolci
1h
Biscotti alla nocciola
2h
Muffin alle mandorle
40 min
Biscotti di frolla alle mandorle con confettura di ciliegie
1h 40min
Torta mascarpone e noci
1 godz. 30 min
Biscotti della nonna
30 min
Crostata fragole e ricotta (senza zucchero)
2h
Biscotti morbidi alle pere e frutta secca
45 min
Risulegn (Biscotti mantovani al mais)
1h 35 min.
Crostata ai cachi
1h
Biscottini al muesli
1 godz. 10 min
Crostata di mele con crema di mandorle
1h 15min