Wersje kompatybilne
Biscotti di frolla alle mandorle con confettura di ciliegie
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta biscotto
- 50 g di mandorle pelate
- 3 pezzi di scorza di limone (senza la parte bianca)
- 100 g di zucchero
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 200 g di farina di farro + q.b.
- 50 g di fecola di patate
- 80 g di burro a tocchetti
- 50 g di yogurt bianco
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Confettura alle ciliegie
- 50 g di zucchero di canna
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 300 g di ciliegie denocciolate
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
Terminare la preparazione
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 30 pezzi
- Kalorie
- 11098.7 kJ / 2652.6 kcal
- Białko
- 53.6 g
- Węglowodany
- 404.3 g
- Tłuszcz
- 104.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 47.5 g
- Błonnik
- 36.5 g
- Sód
- 485.8 mg
Alternatywne przepisy
Crostata torronata
20 min
Plumcake all'arancia
1h
Muffin all'arancia
1h
Biscotti alla nocciola
2h
Fantasia di biscottini da tè
45min
Biscotti alle nocciole e fondente (senza lattosio)
35 Min
Biscottini all'arancia e muesli
1h
Muffin della nonna alle mele
45min
Tortine ricotta e cioccolato
1h
Candy cane di frolla all'arancia e cacao
2h
Biscotti alla panna
55min
Biscotti di pasta sablée
12h 40min