
Urządzenia i Akcesoria
Chicken Garam Masala with Basmati Rice
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 portions
Składniki
Rice
-
water1300 g
-
salt1 ½ tsp
-
olive oil25 g
-
basmati rice300 g
Garam Masala Spice Mix
-
black peppercorns2 tsp
-
coriander seeds2 Tbsp
-
cumin seeds1 Tbsp
-
ground nutmeg½ tsp
-
cloves1 tsp
-
ground cardamom1 Tbsp
-
ground cinnamon½ tsp
-
dried bay leaf1
Chicken Garam Masala
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
sour cream, 10 % fat80 g
-
unsalted butter diced50 g
-
sugar (opcjonalnie)1 tsp
-
fine sea salt to taste¾ - 1 ½ tsp
-
chicken breast fillets, skinless diced (3 cm)500 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
562 kcal /
2351 kJ
Białko
37 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
65 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Sód
779 mg