Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g water
- 2 fish stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
- 60 g shallot, halved
- 80 g unsalted butter, cut in pieces
- 20 g extra virgin olive oil
- 640 g risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio, 14-15 minutes cooking time)
- 120 g dry white wine
- 1 - 2 tsp fine sea salt, to taste
- 200 g squid, raw, cleaned, cut in pieces (1 cm)
- 200 g sea bass fillets, skinless, cut in pieces (2 cm)
- 400 g fresh tuna, skinless fillets, cut in pieces (2 cm)
- 160 g large raw prawns, peeled
- 2 lemons, juice only
- 1 bunch fresh parsley, leaves only, roughly chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1613 kJ / 385.5 kcal
- Białko
- 29.8 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 739.9 mg
Alternatywne przepisy
Seafood Risotto
40min
Pasta with Prawns, Courgettes and Lemon
30min
Spinach Soup and Pea Risotto with Prawns
30min
Seafood Rice
1h 15min
Pasta Salad with Trout and Vegetables
45min
Seafood Risotto with Chorizo
1h 5min
Sicilian Prawn Salad
40min
Hake and Prawn Burger
15min
Prawn Curry with Basmati Rice
35min
Fish and potatoes with tomato sauce
50min
Steamed Plaice with Tomato Sauce
30min
Christmas Baked Cod (Portugal)
1h 15min