Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g water
- 2 fish stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
- 60 g shallot, halved
- 80 g unsalted butter, cut in pieces
- 20 g extra virgin olive oil
- 640 g risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio, 14-15 minutes cooking time)
- 120 g dry white wine
- 1 - 2 tsp fine sea salt, to taste
- 200 g squid, raw, cleaned, cut in pieces (1 cm)
- 200 g sea bass fillets, skinless, cut in pieces (2 cm)
- 400 g fresh tuna, skinless fillets, cut in pieces (2 cm)
- 160 g large raw prawns, peeled
- 2 lemons, juice only
- 1 bunch fresh parsley, leaves only, roughly chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1613 kJ / 385.5 kcal
- Białko
- 29.8 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 739.9 mg
Alternatywne przepisy
Gnocchi with Sausages and Steamed Spinach, Apricots with Honey and Walnuts
35 Min
Fish Stew
45min
Courgette Soup; Steamed Fish and Potatoes with Lemon Sauce
40min
Salmon with Dill Cream Sauce, Broccoli and Basmati Rice; Chocolate Custard
40min
Leek and Potato Soup
1h
Bolognese Sauce
1 godz. 15 min
Creamed Lettuce Soup, Broccoli with Black Olive Sauce
45min
Slow-cooked Veal Stew
2 godz. 10 min
Cod Soup with Crispy Bacon and Leeks
45min
Pasta with Prawns, Courgettes and Lemon
30 Min
Seafood Risotto
40min
Crêpes Suzette
35 Min