Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g water
-
2
stock cubes (for 0.5 l each), meat or vegetable, crumbled
lub 2 heaped tsp stock paste, homemade, meat or vegetable - 80 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 60 g shallots, halved
- 20 g extra virgin olive oil
- 80 g unsalted butter, diced
- 640 g risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio), 14-15 minutes cooking time
- 120 g dry white wine
- 1 - 2 tsp fine sea salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 1006 mg
Alternatywne przepisy
Creamy tomato soup
30min
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30min
Butternut Squash and Coconut Soup
30min
Crêpes
1h 15 min
Béchamel Sauce
15min
Tomato sauce
40min
Risotto with Parmesan Cheese
30min
Guacamole
5 min
Hollandaise Sauce
15min
Salmon tartare
10 min
Chocolate mousse
3h 20min
Petits Pois and Pancetta Risotto
30min