Risotto with Parmesan

Risotto with Parmesan

4.2 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
8 portions

Składniki

  • water
    1600 g
  • stock cubes (for 0.5 l each) meat or vegetable, crumbled
    2
    2 heaped tsp stock paste, homemade, meat or vegetable
  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    80 g
  • shallots halved
    60 g
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • unsalted butter diced
    80 g
  • risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio), 14-15 minutes cooking time
    640 g
  • dry white wine
    120 g
  • fine sea salt to taste
    1 - 2 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 433 kcal / 1812 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 63 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 1006 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...