Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g water
-
2
stock cubes (for 0.5 l each), meat or vegetable, crumbled
lub 2 heaped tsp stock paste, homemade, meat or vegetable - 80 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 60 g shallots, halved
- 20 g extra virgin olive oil
- 80 g unsalted butter, diced
- 640 g risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio), 14-15 minutes cooking time
- 120 g dry white wine
- 1 - 2 tsp fine sea salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 1006 mg
Alternatywne przepisy
Risotto with Parmesan Cheese
30min
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1h 15 min
Béarnaise Sauce
20min
Hollandaise Sauce
15min
Béchamel Sauce
15min
Crêpes
1h 15 min
Hollandaise Sauce
15min
Tomato sauce
40 min
Baby-friendly Smoky Mackerel Pâté
15min
Roasted Red Pepper Shots
30min
Creamy Pea Soup with Serrano Chips
30min
Crêpes Suzette
35 min