
Urządzenia i Akcesoria
Polenta with Rich Meat Ragu
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions
Składniki
-
celery stalk cut in pieces40 g
-
carrot peeled, cut in pieces70 g
-
onions quartered150 g
-
extra virgin olive oil55 g
-
pork mince broken in pieces400 g
-
beef mince broken in pieces400 g
-
red wine100 g
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
fine sea salt plus 1 Tbsp2 tsp
-
ground black pepper1 pinch
-
caster sugar1 pinch
-
water1600 g
-
polenta400 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
580.7 kcal /
2427.2 kJ
Białko
32.5 g
Tłuszcz
32.7 g
Węglowodany
135.8 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
16.8 g
Sód
2981.7 mg