Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 200 g plain flour
- 100 g unsalted butter, diced
- 70 g water, cold
- 1 pinch fine sea salt
Caramel
- 150 g caster sugar
- 70 g unsalted butter, cold, diced
- 1030 g water
- 1 tsp lemon juice
- 4 cooking apples
- 1 Tbsp vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1215 kJ / 290 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 41 mg
Alternatywne przepisy
Sherry Panettone
5h 15min
Crème Pâtissière
15 Min
Mixed Berries Pavlova Stack
5h 30 min
Focaccia
3h
Slow-cooked Veal Stew
2h 10 min
Broccoli and Potatoes with Blue Cheese Sauce
35 min
Crème Pâtissière
15 Min
Duck Breast, Red Cabbage and Celeriac
1h 35min
Portuguese-style Crème Brûlée
25 min
Cherry Crumble Cake
1h 45 min
Empress Rice with Crème Anglaise
2 Std.
Orange Caramel Choux Puffs
1 Std. 20 Min