Asperges, riz au parmesan et sabayon au citron - Mousse glacée aux fruits rouges

Asperges, riz au parmesan et sabayon au citron - Mousse glacée aux fruits rouges

4.6 5 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • d'asperges vertes
    500 - 700 g
  • de parmesan coupé en morceaux
    30 g
  • d'eau
    1200 g
  • cube de bouillon de légumes émietté
    1
    1 c. à café bombée de fond de légumes maison
  • de riz basmati
    200 g
La mousse de fruits rouges
  • de sucre en poudre
    140 g
  • de fruits rouges surgelés variés
    500 g
  • de jus de citron vert
    10 - 30 g
    10 - 30 g de jus de citron
  • blanc d'œuf
    1
Le sabayon au citron
  • de bouillon de légumes
    120 g
  • jaunes d'œufs
    4
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre blanc moulu
    1 pincée
  • de jus de citron fraîchement pressé
    10 g
  • d'huile d'olive
    40 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 616 kcal / 2580 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 83 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 916 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...