Asperges, riz au parmesan et sabayon au citron - Mousse glacée aux fruits rouges

Asperges, riz au parmesan et sabayon au citron - Mousse glacée aux fruits rouges

4.6 5 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • 500 - 700 g d'asperges vertes
  • 30 g de parmesan coupé en morceaux
  • 1200 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes émietté
    1 c. à café bombée de fond de légumes maison
  • 200 g de riz basmati
La mousse de fruits rouges
  • 140 g de sucre en poudre
  • 500 g de fruits rouges surgelés variés
  • 10 - 30 g de jus de citron vert
    10 - 30 g de jus de citron
  • 1 blanc d'œuf
Le sabayon au citron
  • 120 g de bouillon de légumes
  • 4 jaunes d'œufs
  • ½ c. à café de sel
  • 1 pincée de poivre blanc moulu
  • 10 g de jus de citron fraîchement pressé
  • 40 g d'huile d'olive

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 916 mg
Białko 15 g
Kalorie 2580 kJ / 616 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 83 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...