Urządzenia i Akcesoria
Ala hodi (Potato curry)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 portions
Składniki
-
water600 g
-
potatoes peeled and cut into pieces (2 -3 cm)1000 g
-
brown onion½
-
garlic cloves2
-
fresh bird's eye chillies trimmed and cut into halves, deseeded if preferred2
-
pandan leaf tied into a knot1
-
fenugreek seeds½ tsp
-
cinnamon quill1
-
ground turmeric¼ tsp
-
fresh curry leaves5
-
coconut milk100 g
-
coconut cream100 g
-
salt to taste1 tsp
-
lime juice to taste1 - 2 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
391.8 mg
Białko
5.1 g
Kalorie
774.5 kJ /
184.3 kcal
Tłuszcz
6.4 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
23.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Potato and green pea curry
50 min
Paneer makhani
45 min
Bombay aloo
40 min
Vegetable filled pastries (Lukhmi)
1 godz. 10 min
Tarka dal
30 min
Lentil curry (dahl)
30 min
Gobi masala
30 min
Chhole (chickpea curry)
35 min
Baingan ka bharta
1 godz. 20 min
Sabji (vegetable) curry
30 min
Tomato and lentil dahl
35 min
Chilli paneer
30 min