
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mashed pea and corn slice
- butter for greasing
- 3 spring onions/shallots (approx. 90 g), trimmed and cut into quarters
- 3 sprigs fresh basil leaves only
- 100 g tasty cheese cut into cubes (3-4 cm)
- 500 g frozen green peas thawed
- 400 g canned chickpeas drained and rinsed (approx. 250 g after draining)
- 250 g frozen corn kernels thawed
- 4 eggs
- 2 tsp seeded wholegrain mustard
- 50 g plain flour
- ½ tsp baking powder
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper to taste
Green goddess dressing
- 3 pieces lemon zest (1 x 5 cm), no white pith
- 1 garlic clove
- 100 g fresh baby spinach leaves
- 7 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only
- 20 sprigs fresh chives cut into quarters
- 1 tbsp dried tarragon
- 50 g mayonnaise (see Tips)
- 50 g sour cream
- 2 tbsp lemon juice
- 1 pinch sumac (optional)
- 1 spring onion/shallot trimmed and cut into quarters
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 368.2 kcal / 1546.8 kJ
- Białko
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Błonnik
- 10.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Sód
- 804.5 mg