Wersje kompatybilne
Mixed Meat Stew with Polenta - Spezzatino misto con polenta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stew
- 1000 - 1200 g meat pieces, sinew free, mixed types - pork, lamb or wild boar
- 50 g olive oil, plus 1-2 Tbsp for frying
- 150 g celery stalks, cut in pieces
- 80 g onions, quartered
- 125 g carrots, cut in pieces
- 3 garlic cloves
- 100 g red wine, full-bodied Italian
- ½ Tbsp juniper berries, lightly crushed
- 1 tsp black peppercorns
- 3 fresh sage leaves
- 1 tsp fresh rosemary, leaves only
- 700 g passata
- ½ tsp ground nutmeg
- 2 Tbsp tomato purée
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
Polenta
- 40 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 1500 g water
- 2 tsp fine sea salt
- 300 g polenta (quick cook)
-
60
g Fontina cheese, cut in pieces
lub Taleggio cheese, cut in pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1973 kJ / 470 kcal
- Białko
- 35.3 g
- Węglowodany
- 34.9 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
Alternatywne przepisy
Tomato Rice
30min
Lentil and Pancetta Stew
1h
Sweet Rice
1h
Pumpkin and Quince Soup
1h
Stuffed peppers with rice and tomato sauce
1h
Polenta Cake
1h
Octopus and Potato Salad
40min
Blue Cheese and Rosemary Soda Bread
35min
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50min
Cod Soup with Crispy Bacon and Leeks
45 Min
Sweet Potato Gnocchi - Gnocchi di patate dolci
1h 35min
Spinach and Potato Soup with Savoury Egg Custard
45 Min