Plum and Blackberry Upside-Down Cake

Plum and Blackberry Upside-Down Cake

3.0 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
8 slices

Składniki

  • unsalted butter soft
    350 g
  • light brown muscovado sugar
    200 g
  • plums halved, stone removed then cut in wedges (5 mm), approx. 340 g prepped weight
    4 - 5
  • fresh blackberries
    200 g
  • caster sugar
    400 g
  • medium eggs
    2
  • vanilla extract
    2 tsp
  • plain flour
    300 g
  • milk
    350 g
  • baking powder
    3 tsp
  • fine sea salt
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 838 kcal / 3510 kJ
Białko 7.9 g
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 112 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 24 g
Sód 290.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...