Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g unsalted butter, soft
- 200 g light brown muscovado sugar
- 4 - 5 plums, halved, stone removed then cut in wedges (5 mm), approx. 340 g prepped weight
- 200 g fresh blackberries
- 400 g caster sugar
- 2 medium eggs
- 2 tsp vanilla extract
- 300 g plain flour
- 350 g milk
- 3 tsp baking powder
- 1 pinch fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 3510 kJ / 838 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 112 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 290.1 mg
Alternatywne przepisy
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Coconut Macaroons (Gluten Free)
35 Min
Garibaldi Biscuits
40min
Potato Stacks with Parmesan and Thyme (TM5)
55 Min
Apple cake
1h
Nut Cupcakes
Brak ocen
Apple and Blackberry Pudding
1 godz. 15 min
Raspberry, Lemon and White Chocolate Traybake
1 godz. 10 min
Red Grape and Olive Oil Cake
1 godz. 40 min
Pistachio Cupcakes
40min
Carrot Cake with Pecans and Vanilla
12h 55min
Spelt Cake with Orange, Chocolate and Walnuts
1 Std. 20 Min