Urządzenia i Akcesoria
Polenta Cake
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
10 slices
Składniki
-
170 g margarine, plus extra for greasingsalted butter soft, plus extra for greasing170 g
-
caster sugar120 g
-
large eggs3
-
fresh thyme leaves1 Tbsp
-
lemon finely grated zest and 10 g juice1
-
strong white bread flour plus extra for dusting40 g
-
polenta120 g
-
pine nuts plus extra for sprinkling80 g
-
fine sea salt½ tsp
-
baking powder1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
6.4 g
Kalorie
1280 kJ /
306 kcal
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
24.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate Chestnut Torte -Torta di cioccolato e castagne
3 godz. 50 min
Carrot and Apple Cake
1 godz. 30 min
Savoury Flapjacks
40 min
Dark Chocolate, Clementine and Hazelnut Torte
1 godz. 15 min
Cheese and Onion Cornbread (Sopa Paraguaya)
1 godz.
Chewy Pistachio Biscuits
45 min
Petit Gateaux of Nuts and Chocolate
25 min
Apple Rose Tart
1 godz. 40 min
Nut Cupcakes
30 min
Vegetable Tart
1 godz. 15 min
Orange Drizzle Vegetable Cake (gluten and dairy free)
4 godz.
Sweet or Savoury Buckwheat Pancakes
35 min