Urządzenia i Akcesoria
Polenta Cake
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
10 slices
Składniki
-
170 g margarine, plus extra for greasingsalted butter soft, plus extra for greasing170 g
-
caster sugar120 g
-
large eggs3
-
fresh thyme leaves1 Tbsp
-
lemon finely grated zest and 10 g juice1
-
strong white bread flour plus extra for dusting40 g
-
polenta120 g
-
pine nuts plus extra for sprinkling80 g
-
fine sea salt½ tsp
-
baking powder1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
6.4 g
Kalorie
1280 kJ /
306 kcal
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
24.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Courgette and Carrot Loaf
45 min
Vegetable and Hazelnut Cheese Muffins
45 min
Cauliflower Cheese with Boiled Eggs
35 min
Apple Cake
1 godz.
Pumpkin, Carrot and Herb Bread
1 godz. 30 min
Cheese and Walnut Patties
Brak ocen
Strawberry and Nectarine Polenta and Almond Cake
2 godz. 45 min
Avocado Cupcakes with Lime Drizzle
40 min
Almond Honey Semolina Cake
1 godz.
Pear, Chocolate and Hazelnut Cake
1 godz. 20 min
Sugar Free Banana Bread
1 godz. 15 min
Carrot Cake
2 godz. 30 min