Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g cream cheese
- 50 g crème fraîche
- 160 g smoked mackerel fillets, skin removed, 80 g cut in pieces, 80 g flaked, ensuring all bones are removed before use
- ground black pepper, to taste
- lemon juice, to taste
- homemade pitta bread, for serving
- Wartości odżywcze
- na 30 g
- Kalorie
- 305.3 kJ / 73 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 0.5 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 47.3 mg
Alternatywne przepisy
Butternut Squash and Coconut Soup
30 min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 min
Pea and Mint Soup (TM6)
20 Min
Cauliflower Cheese
50 Min
Carrot and Swede Mash
20 Min
Spiced Red Cabbage
1 Std. 10 Min
Smoked Mackerel Pâté
55 Min
Curried Parsnip Soup
30 min
Smoked Mackerel Watercress Dip
5min
Chestnut and Cranberry Stuffing
1h 55 min
Baby-friendly Roasted Red Pepper Houmous
50 Min
Best Basic Houmous
5min