
Wersje kompatybilne
Chickpea Stew with Vegetables
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1350 g tinned chickpeas rinsed and drained (drained weight)
- 300 g vegetarian sausages sliced (5 mm)
- 150 g carrots peeled, cut in pieces (3-4 cm)
- 200 g leeks (only the white part), sliced
- 50 g olive oil
- 4 garlic cloves
-
450
g liquid vegetable stock (see tip)
lub 450 g water and 2 vegetable stock cubes (each 0.5l) - 400 g waxy potatoes peeled, cut in small pieces
- 2 dried bay leaf
- 4 tsp fine sea salt
- 6 Tbsp hot paprika
- 4 tsp dried chilli flakes
- 2 Tbsp white wine vinegar
- 4 Tbsp ground cumin
-
450
g liquid vegetable stock
lub 450 g water and 2 vegetable stock cubes (each 0.5l)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 357 kcal / 1497 kJ
- Białko
- 16 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Węglowodany
- 32 g
- Błonnik
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 709 mg