Wersje kompatybilne
Chickpea Stew with Vegetables
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1350 g tinned chickpeas, rinsed and drained (drained weight)
- 300 g vegetarian sausages, sliced (5 mm)
- 150 g carrots, peeled, cut in pieces (3-4 cm)
- 200 g leeks (only the white part), sliced
- 50 g olive oil
- 4 garlic cloves
-
450
g liquid vegetable stock (see tip)
lub 450 g water and 2 vegetable stock cubes (each 0.5l) - 400 g waxy potatoes, peeled, cut in small pieces
- 2 dried bay leaf
- 4 tsp fine sea salt
- 6 Tbsp hot paprika
- 4 tsp dried chilli flakes
- 2 Tbsp white wine vinegar
- 4 Tbsp ground cumin
-
450
g liquid vegetable stock
lub 450 g water and 2 vegetable stock cubes (each 0.5l)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1497 kJ / 357 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 709 mg
Alternatywne przepisy
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 mnt
Tomato and Haddock Rice
50 min
Quinoa Broth
35 min
Vegetable Curry with Rice
50 min
Reuben's Stew
5 min
Lasagne with Vegetable Ragu
1h 10min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 mnt
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40 min
Red Lentil Soup
40 min