Urządzenia i Akcesoria
Risotto with Gorgonzola and Caramelised Onions
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 portions
Składniki
Caramelised Onions
-
red onions thinly sliced in half moons300 g
-
light brown sugar30 g
-
unsalted butter cut in pieces25 g
-
balsamic vinegar20 g
-
fine sea salt1 pinch
-
ground cayenne pepper1 pinch
Risotto with Gorgonzola
-
shallot halved30 g
-
40 g extra virgin olive oilunsalted butter40 g
-
risotto rice (eg. Carnaroli or Arborio)320 g
-
dry white wine50 g
-
water750 g
-
fine sea salt1 tsp
-
Gorgonzola cut in pieces120 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1007.3 mg
Białko
12.8 g
Kalorie
2646.5 kJ /
633 kcal
Tłuszcz
18.5 g
Błonnik
51 g
Tłuszcz nasycony
9.5 g
Węglowodany
99 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mushroom Stroganoff
30 min
Risotto with Broccoli Rabe
30 min
Petits Pois and Pancetta Risotto
30 min
Courgette and Potato Parmigiana
1 godz. 15 min
Gnocchi with Courgettes (TM5)
20 min
Asparagus Risotto
45 min
Mushroom and Parmesan Risotto
40 min
Mixed Seafood Risotto
40 min
Mediterranean Pearl Barley Risotto
1 godz.
Roasted Cauliflower and Hazelnut Orecchiette - Orecchiette con cavolfiore arrosto e nocciola
40 min
Spaghetti alla Puttanesca (TM6 & TM5)
35 min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 min