Risotto with Gorgonzola and Caramelised Onions

Risotto with Gorgonzola and Caramelised Onions

4.3 12 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

Caramelised Onions
  • red onions thinly sliced in half moons
    300 g
  • light brown sugar
    30 g
  • unsalted butter cut in pieces
    25 g
  • balsamic vinegar
    20 g
  • fine sea salt
    1 pinch
  • ground cayenne pepper
    1 pinch
Risotto with Gorgonzola
  • shallot halved
    30 g
  • unsalted butter
    40 g
    40 g extra virgin olive oil
  • risotto rice (eg. Carnaroli or Arborio)
    320 g
  • dry white wine
    50 g
  • water
    750 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • Gorgonzola cut in pieces
    120 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 633 kcal / 2646.5 kJ
Białko 12.8 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 99 g
Błonnik 51 g
Tłuszcz nasycony 9.5 g
Sód 1007.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...