Wersje kompatybilne
Risotto with Gorgonzola and Caramelised Onions
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramelised Onions
- 300 g red onions, thinly sliced in half moons
- 30 g light brown sugar
- 25 g unsalted butter, cut in pieces
- 20 g balsamic vinegar
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground cayenne pepper
Risotto with Gorgonzola
- 30 g shallot, halved
-
40
g unsalted butter
lub 40 g extra virgin olive oil - 320 g risotto rice (eg. Carnaroli or Arborio)
- 50 g dry white wine
- 750 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 120 g Gorgonzola, cut in pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2646.5 kJ / 633 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 99 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Błonnik
- 51 g
- Sód
- 1007.3 mg
Alternatywne przepisy
Mushroom and Spinach Risotto
55 min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30min
Pollock and Spinach Lasagne
1 Std.
Butternut Squash and Coconut Soup
30min
Steamed Aubergine and Ricotta Lasagne
1 Std. 25 Min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40min
Shellfish Nage with Champagne
1 godz. 5 min
Steamed Plaice with Tomato Sauce
30min
Mushroom and Parmesan Risotto
40min
Petits Pois and Pancetta Risotto
30min
Porcini and Pancetta Risotto - Risotto con porcini e pancetta
30min
Fillet of Beef with Porcini Parmesan Stuffing and Red Wine Gravy
1 Std. 20 Min