Urządzenia i Akcesoria
Risotto with Gorgonzola and Caramelised Onions
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 portions
Składniki
Caramelised Onions
-
red onions thinly sliced in half moons300 g
-
light brown sugar30 g
-
unsalted butter cut in pieces25 g
-
balsamic vinegar20 g
-
fine sea salt1 pinch
-
ground cayenne pepper1 pinch
Risotto with Gorgonzola
-
shallot halved30 g
-
40 g extra virgin olive oilunsalted butter40 g
-
risotto rice (eg. Carnaroli or Arborio)320 g
-
dry white wine50 g
-
water750 g
-
fine sea salt1 tsp
-
Gorgonzola cut in pieces120 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1007.3 mg
Białko
12.8 g
Kalorie
2646.5 kJ /
633 kcal
Tłuszcz
18.5 g
Błonnik
51 g
Tłuszcz nasycony
9.5 g
Węglowodany
99 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55min
Petits Pois and Pancetta Risotto
30min
Pasta alla Nerano
40min
Guacamole
5min
Peanut and Soba Noodle Slaw
20min
Parsnip Blinis with Stilton, Walnuts and Honey
2h 20min
Watermelon Canapés with Whipped Feta and Walnuts
20min
Bacon, Leek and Emmental Tart
25min
Sushi Waffles
1h 30min
Pistachio and Almond Gelatos
8h 30min
Sweet Potato, Pecan and Blue Cheese Risotto
30min
Minted Mushy Peas with Crème Fraîche
20min