
Urządzenia i Akcesoria
Risotto with Gorgonzola and Caramelised Onions
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 portions
Składniki
Caramelised Onions
-
red onions thinly sliced in half moons300 g
-
light brown sugar30 g
-
unsalted butter cut in pieces25 g
-
balsamic vinegar20 g
-
fine sea salt1 pinch
-
ground cayenne pepper1 pinch
Risotto with Gorgonzola
-
shallot halved30 g
-
unsalted butter40 g
-
risotto rice (eg. Carnaroli or Arborio)320 g
-
dry white wine50 g
-
water750 g
-
fine sea salt1 tsp
-
Gorgonzola cut in pieces120 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
633 kcal /
2646.5 kJ
Białko
12.8 g
Tłuszcz
18.5 g
Węglowodany
99 g
Błonnik
51 g
Tłuszcz nasycony
9.5 g
Sód
1007.3 mg