Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g carrots, peeled (approx. 4 carrots)
- 25 g shallot, halved
- 5 g fresh parsley, cut in pieces
-
40
g sunflower oil
lub extra virgin olive oil - 25 g vinegar (e.g. cider, red wine)
- 20 g lemon juice
- 10 g Dijon mustard
- 3 pinches fine sea salt
- 3 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 664.6 kJ / 158.9 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 16.1 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 243.4 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli and Apple Salad
5 min
Summer Coleslaw
15min
Dairy-free Cashew Nut Spread
12 godz. 10 min
Sweet Pepper Nachos with Guacamole; BBQ Jackfruit Burritos
1h
Easy and Quick Vegetable Pickles
Brak ocen
Prawn Curry with Basmati Rice
35 Min
Courgetti Carbonara
40min
Braised Red Cabbage with Grated Apples (TM6)
1h 15 min
Salmon Rillette, Onion Chutney, Toasted Sourdough
1h 25min
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1h 30min
Crispy Smashed Jersey Royals with Salsa Verde
1h 15 min
Best Basic Houmous
5 min