![Compotée pomme-betterave aux épices Compotée pomme-betterave aux épices](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6BDAF3E5-7152-47E6-BD6C-B9BD348CF5B5/Derivates/C3B49215-185C-4D46-8995-A1555C7E38C3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de betterave crue, coupée en morceaux
- 200 g de pommes à cuire, détaillées en dés (1 cm env.)
- 20 g d'huile d'olive
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre 5 baies, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées d'épices cajun
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 414.6 kJ / 99.4 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fondue de poireau orange et cumin
30min
Purée de chou à la châtaigne
25 menit
Fèves, petits pois et poires aux épices douces
1h 20min
Velouté carotte-betterave
35min
Soupe de betterave et boulettes aux herbes
1 Std. 10 Min
Purée céleri-pomme
45min
Butternut au pesto de graines de courge
40min
Purée de pois mange-tout
35min
Betteraves marinées aux framboises
1h 35 min
Purée de pommes de terre-betterave
45min
Salade carottes-betteraves au basilic
10 min
Carottes parfumées
5 menit