Pâtes à la sauce provençale et au pistou

Pâtes à la sauce provençale et au pistou

4.1 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 50 g de carotte coupée en tronçons
  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 90 g d'huile d'olive
  • 400 g de tomates entières pelées au jus
  • 1 branche de thym frais
  • 1 feuille de laurier frais
  • 1 c. à café d'origan déshydraté
  • 6 feuilles de basilic frais
  • 50 g de parmesan coupé en morceaux
  • 20 g de pignons de pin
  • 1500 g d'eau
  • 1 c. à café de gros sel
  • 320 g de pâtes sèches

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 658.8 mg
Białko 25.5 g
Kalorie 3881.3 kJ / 923 kcal
Tłuszcz 32.8 g
Błonnik 11.5 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 124 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...