Pâtes à la sauce provençale et au pistou

Pâtes à la sauce provençale et au pistou

4.2 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • de carotte coupée en tronçons
    50 g
  • d'oignon coupé en deux
    100 g
  • d'huile d'olive
    90 g
  • de tomates entières pelées au jus
    400 g
  • de thym frais
    1 branche
  • feuille de laurier frais
    1
  • d'origan déshydraté
    1 c. à café
  • de basilic frais
    6 feuilles
  • de parmesan coupé en morceaux
    50 g
  • de pignons de pin
    20 g
  • d'eau
    1500 g
  • de gros sel
    1 c. à café
  • de pâtes sèches
    320 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 923 kcal / 3881.3 kJ
Białko 25.5 g
Tłuszcz 32.8 g
Węglowodany 124 g
Błonnik 11.5 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 658.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...