![Dorade en croûte de sel Dorade en croûte de sel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a9835e13-2b0f-4046-ab47-dee4b256e7dc/Derivates/8b6b21bd-cd3e-4b87-b2a1-ed30838bd4ee.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g d'eau
- 2000 g de gros sel
- 1 dorade royale, vidée et nettoyée (800-1000 g)
-
1
filet d'huile d'olive
lub 1 filet de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 922 kJ / 218 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moules à la provençale
35min
Filet de merlan en papillote de poireau
55 Min
Bouillabaisse
1 Std. 15 Min
Cabillaud au beurre d'agrumes
50 Min
Noix de saint-jacques sur lit de poireau
35min
Papillote de turbot aux petits légumes
1 Std. 15 Min
Saumon et pommes de terre sauce aux champignons
50 Min
Légumes farcis
1 Std. 20 Min
Couscous de crevettes et sa bisque
1 Std.
Cabillaud et pommes de terre à la sauce tomate
50 Min
Crabes farcis
1 Std. 15 Min
Couscous d'agneau et légumes
1 Std. 10 Min