Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de beurre fondu, et un peu pour le moule
- 120 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 6 blancs d'œufs
- 150 g de sucre en poudre
- 2 g de vanille en poudre
- 10 g de fécule de maïs
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1119.9 kJ / 267.9 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 100.1 mg
Alternatywne przepisy
Crème dessert au caramel
1 Std.
Biscuits au citron
55min
Crème dessert saveur madeleine
20 Min
Crème dessert au sirop d'érable
20 Min
Flan pâtissier à la vanille
3h 30min
Bouchées aux pommes et aux noix
50 Min
Crème dessert aux noisettes
2h 40min
Croustillants à la noisette
45 Min
Brioche extra crémeuse
2 Std. 15 Min
Menu express - Crèmes dessert chocolat-tonka
15 Min
Flan pâtissier feuilleté
7h 40min
Flan sans pâte
6 Std.