Sauce aurore (béchamel à la tomate)

Sauce aurore (béchamel à la tomate)

4.4 60 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
1 bocal

Składniki

  • 40 - 80 g de beurre
  • 500 - 1000 g de lait
  • 40 - 80 g de farine de blé
  • 1 - 2 c. à soupe de concentré de tomate
  • ½ - 1 c. à café de sel
  • 2 - 4 pincées de poivre moulu
  • 2 - 4 pincées de noix de muscade fraîchement râpée

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 bocal

Sód 1732 mg
Białko 42 g
Kalorie 6409 kJ / 1529 kcal
Tłuszcz 103 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 62 g
Węglowodany 109 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...