Urządzenia i Akcesoria
Sauce aurore (béchamel à la tomate)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
1 bocal
Składniki
-
40 - 80 g de beurre
-
500 - 1000 g de lait
-
40 - 80 g de farine de blé
-
1 - 2 c. à soupe de concentré de tomate
-
½ - 1 c. à café de sel
-
2 - 4 pincées de poivre moulu
-
2 - 4 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 bocal
Sód
1732 mg
Białko
42 g
Kalorie
6409 kJ /
1529 kcal
Tłuszcz
103 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
62 g
Węglowodany
109 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Mode sauce
17 Przepisów
Francja
Francja
Może spodoba Ci się również...
Sauce champignons à la crème et au vin blanc
30 min
Sauce Messine
10 min
Crème anglaise Mode Sauce
15 min
Sauce aurore
15 min
Soupe à l'oignon gratinée
5 godz. 30 min
Sauce soubise
30 min
Sauce béchamel Mode Sauce
15 min
Dorer des échalotes
25 min
Rissoler des échalotes
20 min
Rissoler un mélange d'ail et d'oignons
20 min
Rissoler 300 g d'oignons
20 min
Sauce blanche
10 min