Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 - 80 g de beurre
- 500 - 1000 g de lait
- 40 - 80 g de farine de blé
- 1 - 2 c. à soupe de concentré de tomate
- ½ - 1 c. à café de sel
- 2 - 4 pincées de poivre moulu
- 2 - 4 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 6409 kJ / 1529 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 109 g
- Tłuszcz
- 103 g
- Tłuszcz nasycony
- 62 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1732 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rissoler lardons et champignons
20 min
Sauce aurore
15min
Sauce soubise
30 min
Soupe de pâtes
35 Min
Pâtes façon risotto aux coquillages
50 menit
Dorer 250 g d'échalotes
Brak ocen
Dorer 250 g d'échalotes
25 min
Sous-vide magrets de canard
2j
Sauce béchamel Mode Sauce
15min
Quenelles nature sauce nantua
3 Std. 40 Min
Sauce madère
35 Min