Sauce aurore (béchamel à la tomate)
TM6

Sauce aurore (béchamel à la tomate)

4.4 (53 oceny)

Składniki

  • 40 - 80 g de beurre
  • 500 - 1000 g de lait
  • 40 - 80 g de farine de blé
  • 1 - 2 c. à soupe de concentré de tomate
  • ½ - 1 c. à café de sel
  • 2 - 4 pincées de poivre moulu
  • 2 - 4 pincées de noix de muscade fraîchement râpée

Wartości odżywcze
na 1 bocal
Kalorie
6409 kJ / 1529 kcal
Białko
42 g
Węglowodany
109 g
Tłuszcz
103 g
Tłuszcz nasycony
62 g
Błonnik
4.1 g
Sód
1732 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy