Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 cuori di carciofo
- 1 limone, il succo spremuto fresco
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 25 g di aceto bianco
- 1 cucchiaio di farina tipo 00
- 2 cucchiai di latte
- 50 g di uvetta sultanina, precedentemente ammollata e strizzata
- 30 g di pinoli
- 10 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 581 kJ / 139 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 18.6 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Błonnik
- 6.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carciofi trifolati
30 min
Carciofi alla maremmana
40 min
Broccoli alla siciliana con olive
40 min
Melanzane e zucchine marinate
1 godz. 35 min
Carciofi stufati
30 min
Zucchine alla menta
30 min
Melanzane trifolate
40 min
Cipolle ripiene di verdure
1 Std. 20 Min
Fave al guanciale
35min
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1h 5min
Zuccottini di melanzane
45 min
Funghi e provolone in cocotte (per 2 persone)
40 min