Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 cuori di carciofo
- 1 limone, il succo spremuto fresco
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 25 g di aceto bianco
- 1 cucchiaio di farina tipo 00
- 2 cucchiai di latte
- 50 g di uvetta sultanina, precedentemente ammollata e strizzata
- 30 g di pinoli
- 10 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 581 kJ / 139 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 18.6 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Błonnik
- 6.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Melanzane ripiene light
1sa
Carciofi all'aceto light
45 dk
Melanzane trifolate
40 dk
Carciofi trifolati
30 Min
Carciofi alla maremmana
40 dk
Baccalà con peperoni cruschi
50 dk
Peperoni ripieni di verdure all'aneto
10 Min
Gratin di cozze con patate e fagioli bianchi
1 Std. 10 Min
Carpaccio di melanzane
45 dk
Sardine al cartoccio con insalata di fagiolini
1sa
Dentice agli agrumi
45 dk
Polpo in rosso
35 dk