Carciofi in agrodolce

Carciofi in agrodolce

4.0 28 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 4 cuori di carciofo
  • 1 limone il succo spremuto fresco
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di sale
  • 25 g di aceto bianco
  • 1 cucchiaio di farina tipo 00
  • 2 cucchiai di latte
  • 50 g di uvetta sultanina precedentemente ammollata e strizzata
  • 30 g di pinoli
  • 10 g zucchero

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 6.2 g
Kalorie 581 kJ / 139 kcal
Tłuszcz 4.4 g
Błonnik 6.6 g
Węglowodany 18.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...