Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 fette di petto di pollo (circa 500 g)
- 100 g di spinaci freschi in foglia
- 20 g di pecorino a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 70 g di ricotta fresca
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 mazzetto di erbe aromatiche fresche miste
- 50 g di cipolla a metà
- 50 g di pancetta affumicata a cubetti
- 260 g di birra
- 230 g di brodo vegetale
- 10 g di amido di mais (maizena)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1858 kJ / 444 kcal
- Białko
- 61 g
- Węglowodany
- 11.7 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Scaloppine ai funghi
40min
Involtini di pollo all'arancia
1h 30 min
Bocconcini di pollo in salsa di peperoni
1u.
Bocconcini di tacchino e champignon
45 min
Rotoli di tacchino al Gorgonzola
1 Std. 5 Min
Bocconcini di pollo al Marsala e uvetta
45 min
Lonza di maiale farcita e verdure al vapore
1h 30 min
Spiedini di pollo, zucchine e patate viola
50min
Mini fiori di cheesecake agli spinaci
1h 30 min
Lonza con salsa alle cipolle e vino bianco
1u.
Filetto di maiale con crema di funghi
35min
Involtini lucani
50min