Babas au rhum et fruits rouges

Babas au rhum et fruits rouges

3.9 16 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz.
6 portions

Składniki

Les babas
  • de levure boulangère sèche
    ½ sachet
  • de lait
    35 g
  • de farine
    125 g
  • de sel
    1 pincée
  • de sucre en poudre
    1 c. à soupe bombée
  • œuf
    1
  • jaune d'œuf
    1
  • de beurre mou, coupé en morceaux et un peu pour les moules
    40 g
Le sirop
  • gousse de vanille fendue en deux et grattée
    1
  • gousses de cardamome
    2
  • étoiles de badiane
    2
  • d'eau
    350 g
  • de sucre en poudre
    200 g
  • de rhum
    80 g
Le décor
  • de crème liquide entière très froide
    200 g
  • de mascarpone très froid
    1 c. à soupe bombée
  • de sucre en poudre
    30 g
  • de fruits rouges frais variés
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 453 kcal / 1895 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...