Urządzenia i Akcesoria
Kouglof alsacien
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
8 parts
Składniki
-
15 g de levure boulangère fraîche
-
90 g de lait
-
300 g de farine de blé
-
75 g de raisins secs sultanines
-
100 g d'eau chaude
-
50 g de Grand Marnier®
-
35 g de sucre en poudre
-
6 g de sel
-
2 œufs
-
1 jaune d'œuf
-
200 g de beurre en morceaux, et un peu pour le moule
-
12 amandes décortiquées
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 part
Białko
7 g
Kalorie
1742 kJ /
417 kcal
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Stollen
3 Std. 45 Min
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1 Std. 10 Min
Stollen
3 Std. 45 Min
Streusel
2 Std.
Kougelhopf
2 Std. 55 Min
Gâteau aux quetsches
45 Min
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55 Min
Bredele à la noisette
1 Std.
Bredele à la cannelle
1 Std.
Kouglof
3 Std. 20 Min
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2 Std. 45 Min
Kouglof alsacien
17 Std. 10 Min