Sachertorte

Sachertorte

4.1 31 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 14 godz. 30 min
10 parts

Składniki

Le biscuit (la veille)
  • blancs d'œufs
    3
  • de sel
    1 pincée
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de chocolat noir cassé en morceaux
    25 g
  • de beurre en dés et 10 g pour le moule
    25 g
  • de pâte d'amande coupée en dés
    200 g
  • jaunes d'œufs
    5
  • œuf
    1
  • de farine de blé pour le moule
    10 g
  • de cacao en poudre non sucré
    15 g
La ganache (la veille)
  • de chocolat noir cassé en morceaux
    150 g
  • de crème liquide
    250 g
  • de miel
    20 g
  • de beurre coupé en dés
    50 g
  • de confiture de framboises
    3 c. à soupe
Le glaçage (le jour même)
  • de chocolat noir cassé en morceaux
    130 g
  • de crème liquide
    260 g
  • de miel
    50 g
  • de beurre en dés
    50 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 662 kcal / 2760 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 48 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...