![Minipavlova de Pâques aux fraises Minipavlova de Pâques aux fraises](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8de2dc87-a832-487e-a926-dd6779840d5d/Derivates/1910790a-ba01-4c21-851d-b9aa49c884c7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La meringue
- 200 g de sucre en poudre
- 4 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de jus de citron
- 1 c. à soupe de fécule de maïs
La garniture
- 250 g de crème liquide entière, très froide
- 50 g de mascarpone, très froid
- 20 g de sucre en poudre
- 125 g de fraises fraîches, coupées en lamelles
- œufs de Pâques à la liqueur, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2272 kJ / 543 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pavlova aux fruits rouges
4 godz.
La dacquoise aux fruits d'été
15h 45min
Pavlova en verrine
14 godz. 30 min
Minipavlovas
3h 45min
Cupcakes façon tarte au citron meringuée
55min
Cupcake mimosa
1h
Boule coco-mangue
9h
Zuppa inglese
3h 20min
Tartelette framboise-pistache comme un macaron
3h
Macarons coco-chocolat blanc
5sa 5 dk
Entremets cassis et crémeux citron
5 Std.
Dacquoise
40 Min