Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La meringue
- 200 g de sucre en poudre
- 4 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de jus de citron
- 1 c. à soupe de fécule de maïs
La garniture
- 250 g de crème liquide entière, très froide
- 50 g de mascarpone, très froid
- 20 g de sucre en poudre
- 125 g de fraises fraîches, coupées en lamelles
- œufs de Pâques à la liqueur, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2272 kJ / 543 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trifle aux fraises
15min
Eton mess à la mangue et au citron vert
15min
Minipavlovas
3h 45min
Pavlova aux agrumes et lemon curd
12h 15 min.
Pavlova en verrine
14 godz. 30 min
Grande pavlova fruits rouges et amandes
15h
Menu veggie - Pavlovas chantilly coco et mangue
2h
Tiramisu fraise rhubarbe en verrines
2 godz. 30 min
Couronne de pavlova avec coulis de framboises, figues et grenade
6h
Crème fouettée au coulis de fruits rouges
15min
Pannacotta façon cappuccino
4h 30min
Pavlova aux fruits rouges
4h