Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
L'appareil à soufflé
- 300 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
- 6 jaunes d'œufs
- 60 g de whisky
- 30 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de café instantané
La meringue
- 3 blancs d'œufs
- 150 g de sucre en poudre
La finition
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
- 2 c. à café de cacao en poudre
- 18 grains de café au chocolat
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1528 kJ / 367 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé glacé au Grand Marnier®
3 Std. 15 Min
Crème brûlée à la fraise
3u. 10min
Granité citron vert et thym
3u. 10min
Rôti de veau au pesto roquette-basilic et ses légumes du soleil
3h 25min
Sabayon à la liqueur à l'orange
15 Min
Eton mess aux fruits rouges
2 Std. 20 Min
Mille-feuille pomme-safran
3 Std. 15 Min
Sabayon gratiné aux clémentines
25 Min
Eton mess (Dessert meringué à l'ananas)
25 Min
Crème brûlée au champagne
2 godz. 25 min
Salade rhubarbe-fraise et fromage blanc
50 Min
Île flottante au foie gras
25 Min