![Soufflé glacé comme un Irish coffee Soufflé glacé comme un Irish coffee](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6F4CCE7B-DBA5-48DC-B16E-C2A1CE9A16CF/Derivates/d928c425-1bd0-417a-be1c-0d737ce3404a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
L'appareil à soufflé
- 300 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
- 6 jaunes d'œufs
- 60 g de whisky
- 30 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de café instantané
La meringue
- 3 blancs d'œufs
- 150 g de sucre en poudre
La finition
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
- 2 c. à café de cacao en poudre
- 18 grains de café au chocolat
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1528 kJ / 367 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poitrine de Boeuf
Brak ocen
Pains torsadés vapeur aux oignons verts
3h
Croquettes farcies
Brak ocen
Gin tonic infusé à l'ananas
Brak ocen
Bisque de saint-jacques, crostini au romarin et huile d'olive au citron
5 Std. 10 Min
Flatbread turc
2 godz. 10 min
Vinaigrette au schweppes, miel et pamplemousse
15 min
Gâteau au café et à la vanille
5hod. 15min
Baba à la noix de coco
2 Std.
Crème brûlée au champagne
2h 25min
Bavarois cerise-pistache
6sa 30 dk
Mousseux de café glacé
5 Min