
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
L'appareil à soufflé
- 300 g de crème liquide, 30% m.g. min. très froide
- 6 jaunes d'œufs
- 60 g de whisky
- 30 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de café instantané
La meringue
- 3 blancs d'œufs
- 150 g de sucre en poudre
La finition
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min. très froide
- 2 c. à café de cacao en poudre
- 18 grains de café au chocolat
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 367 kcal / 1528 kJ
- Białko
- 5.1 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Błonnik
- 0.3 g