Wersje kompatybilne
Mini sformati di ricotta con prosciutto cotto e verza
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g di Parmigiano Reggiano
- 250 g di ricotta di pecora
- 1 uovo
- 15 g di pangrattato
- 1 pizzico di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 scalogno a metà
- 30 g di prosciutto cotto a listarelle
- 2 cucchiaini di semi di sesamo
Crema al caprino e verza
- 100 g di caprino morbido
- 50 g di panna (30-40% di grassi)
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di verza a listarelle
- 1 cucchiaio di aceto di lamponi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 953.2 kJ / 227.8 kcal
- Białko
- 11.9 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 670.1 mg
Alternatywne przepisy
Melanzane alla messinese
30min
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50min
Polpettone di ceci e spinaci
1 Std. 30 Min
Cavolfiore con pesto di noci (vegan)
40min
Rotolo ai piselli
50min
Asparagi in crosta
2h 15min
Vellutata di cavolfiore con briciole di pancetta
50min
Crêpes con zucca e guanciale (TM6)
2 Std.
Uova alla triestina
30min
Sformatini patate e porri
55min
Sformatini di patate con cuore filante
40min
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1 Std. 30 Min