Wersje kompatybilne
Mini sformati di ricotta con prosciutto cotto e verza
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g di Parmigiano Reggiano
- 250 g di ricotta di pecora
- 1 uovo
- 15 g di pangrattato
- 1 pizzico di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 scalogno a metà
- 30 g di prosciutto cotto a listarelle
- 2 cucchiaini di semi di sesamo
Crema al caprino e verza
- 100 g di caprino morbido
- 50 g di panna (30-40% di grassi)
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di verza a listarelle
- 1 cucchiaio di aceto di lamponi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 953.2 kJ / 227.8 kcal
- Białko
- 11.9 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 670.1 mg
Alternatywne przepisy
Polpette di gambi di bietole e pane raffermo
1j
Flan di zucchine e mozzarella
50 menit
Soufflé al Parmigiano Reggiano
1j
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50 menit
Polpette di carne e melanzane
50 menit
Tortino di zucchine con cuore filante di Gorgonzola
1j 20 menit
Sformatini patate e porri
55 Min
Frittelle di cavoli e Emmental
35 Min
Mini crostatine salate con burrata e acciughe
45 Min
Mini cestini di Parmigiano Reggiano con crema di broccoli
30 min
Polpette di zucca
1j 30 menit
Tortini di zucca con Taleggio cremoso
1j 30 menit