Mini sformati di ricotta con prosciutto cotto e verza

Mini sformati di ricotta con prosciutto cotto e verza

4.5 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano
    15 g
  • di ricotta di pecora
    250 g
  • uovo
    1
  • di pangrattato
    15 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    10 g
  • scalogno a metà
    1
  • di prosciutto cotto a listarelle
    30 g
  • di semi di sesamo
    2 cucchiaini
Crema al caprino e verza
  • di caprino morbido
    100 g
  • di panna (30-40% di grassi)
    50 g
  • di sale
    2 pizzichi
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di olio extravergine di oliva
    10 g
  • di verza a listarelle
    60 g
  • di aceto di lamponi
    1 cucchiaio

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 227.8 kcal / 953.2 kJ
Białko 11.9 g
Tłuszcz 18.2 g
Węglowodany 4.7 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 8.9 g
Sód 670.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...