Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 cuori di merluzzo,
- 4 pomodorini ciliegia a metà
- 12 foglie di menta
- 120 g di cipolla rossa a listarelle
- sale q.b.
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di cicoria
- 500 g di acqua
- 1 spicchio di aglio
- 1 - 2 pizzichi di peperoncino secco piccante
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 752.2 kJ / 179.8 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Contorno di scarola con noci e pinoli
20 min
Cime di rapa stufate
55min
Cicorie stufate
35min
Contorno di spinaci
25min
Bietole con emulsione di pomodorini
50min
Merluzzo al vapore con cavolo cappuccio viola, nespole e datteri (di Mirko Ronzoni)
1h
Puntarelle alla romana
15min
Salmone all'arancia con agretti
40min
Carciofi trifolati
30min
Contorno di agretti
40min
Filetto di agnello ripieno sottovuoto con contorno di agretti
3h 45 min
Salmone e carciofi al Varoma
55min