Risotto alla lattuga

Risotto alla lattuga

4.4 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 30 g di scalogno a metà
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di lattuga romana lavata a striscioline
  • 320 g di riso Carnaroli
  • 70 g di vino bianco
  • 740 g di acqua calda (non bollente)
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino di sale
  • 20 g di burro
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 101.4 mg
Białko 11.2 g
Kalorie 1858 kJ / 444 kcal
Tłuszcz 16.6 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Węglowodany 65.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...