Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 150 g farinha
- 75 g manteiga fria, cortada em pedaços
- 50 g água bem fria
- ½ c. chá de sal
Creme
- 400 g alho-francês cortado em pedaços
- 2 c. chá de sal
- 30 g manteiga cortada em pedaços
- 1 c. chá de farinha
- 400 g água
- 1 pitada de pimenta preta
- 60 g natas, min. 30% de gordura, mais q.b. p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1840 kJ / 439.8 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 46.3 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 679 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de ervilhas
40 Min
Creme de alface com camarão
50 min
Creme de cogumelos
1 Std. 20 Min
Sopa de espargos com hambúrgueres de frango e legumes a vapor
55min
Creme de cogumelos
20 min
Creme de aipo e maçã
30 Min
Creme de cogumelos
30 Min
Creme de feijão-manteiga e pesto
35 Min
Creme de batata-doce e curgete
40 Min
Tarte de cogumelos e castanhas
1h 25min
Creme de ervilhas da avó Adília
35 Min
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35 Min