Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
P/ ralar
- 80 g queijo parmesão
Cebola confitada
- 120 g cebola cortada em lâminas
- ½ c. chá de sal
- 30 g manteiga
- 100 g açúcar amarelo
- 50 g vinagre de vinho tinto
Rolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- 4 ovos
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de noz-moscada
- 180 g agrião, só as folhas
- 1 pitada de pimenta
Recheio
- 50 g queijo mascarpone
- 100 g queijo ricota
- ½ limão (raspa e sumo)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 553.2 kJ / 132.2 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 337.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasanha de beringela
1 Std. 55 Min
Coroa recheada com halloumi e alecrim
1 Std. 50 Min
Rolos de beringela com presunto
50min
Pasta de pepino e ricota
10 Min
Gnocchi de ricota e espinafres com molho de manteiga
1 Std. 20 Min
Gaspacho de beterraba
50min
Pesto de rúcula e noz
5 Min
Piza de tomate e mozarela com pesto
1 Std. 10 Min
Gratinado de alho-francês, curgete e brócolos
1 Std.
Empada de caça
48h
Tarte de espargos
1 Std.
Tzatziki
20 Min