
Wersje kompatybilne
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Jerusalem artichokes peeled, cut in pieces (1 cm)
- 25 g unsalted butter diced
- 400 g whole milk
- 250 g water
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 50 g Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
- truffle oil for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 246 kcal / 1030 kJ
- Białko
- 10 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Węglowodany
- 25 g
- Błonnik
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Sód
- 929 mg