Wersje kompatybilne
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Jerusalem artichokes, peeled, cut in pieces (1 cm)
- 25 g unsalted butter, diced
- 400 g whole milk
- 250 g water
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- truffle oil, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1030 kJ / 246 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 929 mg
Alternatywne przepisy
Curried Carrot And Ginger Soup
50min
Duck Breast, Red Cabbage and Celeriac
1h 35min
Celeriac and Apple Soup
55min
Smoked Mackerel Pâté
55min
Beetroot Gazpacho With Horseradish Créme
1h 40min
Broccoli and stilton soup
30 Min
Beetroot Soup, Horseradish Dumplings
1 Std. 15 Min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40min
Watercress Soup
25min
Pea and Mint Soup (TM6)
20 Min
Butternut Squash and Coconut Soup
30 Min
Mushroom and Cannellini Bean Soup
35 Min