Wersje kompatybilne
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Jerusalem artichokes, peeled, cut in pieces (1 cm)
- 25 g unsalted butter, diced
- 400 g whole milk
- 250 g water
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- truffle oil, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1030 kJ / 246 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 929 mg
Alternatywne przepisy
Basil Pesto
10 min
Ratatouille
40 Min
Celeriac and Apple Soup
55 min
Asparagus Risotto
45 min
Gazpacho
1h 15min
Salmon Gravadlax with Buckwheat Blinis
48 Std.
Jerusalem artichoke soup with cheese shards
1 Std. 10 Min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 min
Pea and Mint Risotto
40 Min
Gluten-free Beetroot Blinis with Horseradish Cream and Crayfish
35min
Watercress Soup
25 min
Smoked Mackerel Pâté
55 min