
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g onions quartered
- 40 g unsalted butter diced
- oil for greasing
- 4 medium eggs
- 400 g floury potatoes peeled, cut in pieces (1 cm)
- 400 g water
- 400 g milk
- ¼ tsp ground black pepper
- 450 g smoked haddock undyed, skinned, cut in pieces (3 cm)
- 1 bay leaf
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp grated lemon zest
- 1 Tbsp fresh parsley leaves roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 437.1 kcal / 1828.6 kJ
- Białko
- 41.5 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Węglowodany
- 25.7 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Sód
- 1585.6 mg