Sirloin Steaks and Herb Butter with Rosemary Potatoes and Broccoli

Sirloin Steaks and Herb Butter with Rosemary Potatoes and Broccoli

4.7 31 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

Herb Butter
  • fresh parsley leaves only
    3 sprigs
  • fresh dill leaves only
    2 sprigs
  • fresh sage leaves
    3 - 4
  • fresh rosemary leaves only
    1 sprig
  • fresh chives cut in pieces (2 cm)
    10
  • coarse sea salt to taste
    ½ - 1 tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • unsalted butter soft
    250 g
Vegetables and Steaks
  • fresh rosemary leaves only
    3 - 4 sprigs
  • sunflower oil plus extra for brushing
    30 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    1 tsp
  • potatoes peeled, cut in pieces (2 cm)
    500 g
  • water
    500 g
  • broccoli florets
    400 g
  • sirloin steaks (3.5 cm thick)
    4

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1084 kcal / 4543 kJ
Białko 63 g
Tłuszcz 81 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 6.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...