Polenta bianca morbida con sugo alle vongole
TM6 TM5

Polenta bianca morbida con sugo alle vongole

4.3 (4 oceny)

Składniki

Sugo alle vongole

  • 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1000 g di vongole, fresche e pulite
  • 500 g di acqua
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 peperoncino piccante fresco
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 80 g di vino bianco secco
  • 100 g di passata di pomodoro

Polenta

  • 400 g di farina di mais bianca bramata
  • 1500 g di acqua
  • 1 cucchiaio di sale grosso
  • 15 g di olio extravergine di oliva

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2230 kJ / 533 kcal
Białko
15.2 g
Węglowodany
83.1 g
Tłuszcz
15.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy