Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sugo alle vongole
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1000 g di vongole, fresche e pulite
- 500 g di acqua
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante fresco
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 80 g di vino bianco secco
- 100 g di passata di pomodoro
Polenta
- 400 g di farina di mais bianca bramata
- 1500 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale grosso
- 15 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2230 kJ / 533 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 83.1 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Passatelli in brodo di cappone
4 godz. 20 min
Salsa verde "Bagnet"
15 min.
Yogurt ai frutti rossi
16h
Trofie al sugo di pesce
1h
Paniscia del rubino (risotto alla novarese)
40 min
Faraona ai funghi porcini
1j 10 menit
Polenta
1h
Vitello tonnato
25 Std. 30 Min
Frittelle di prugne
9h
Torta di tagliolini
4h
Salsa peverada
30 min.
Ragù di funghi
1j 10 menit