Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sugo alle vongole
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1000 g di vongole, fresche e pulite
- 500 g di acqua
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante fresco
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 80 g di vino bianco secco
- 100 g di passata di pomodoro
Polenta
- 400 g di farina di mais bianca bramata
- 1500 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale grosso
- 15 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2230 kJ / 533 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 83.1 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Faraona delle feste con arance e castagne
2 Std. 30 Min
Polenta
1 Std.
Polenta
1 Std.
Testaroli di farro alle noci
45 min
Gnocco al forno con i ciccioli
4 godz. 50 min
Filetto di maiale con crauti e purè di patate
1h 10 min
Salsa peverada
30 min
Bigoli in salsa
1ωρ. 30 λεπτ.
Gnocchi di ceci al ragù
1 Std. 15 Min
Salsa verde "Bagnet"
15 Min
Ragù di carne mista
1ωρ. 30 λεπτ.
Brasato di manzo al vino rosso
12 Std. 30 Min