Salade de pâtes aux fonds d'artichaut

Salade de pâtes aux fonds d'artichaut

4.4 16 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 500 g de palourdes
  • 1400 g d'eau
  • 1 bouquet de persil frais
  • 2 brins de basilic frais
  • 25 g d'échalote
  • 1 c. à soupe de jus de citron
  • 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 c. à café de moutarde
  • 3 c. à soupe d'huile d'olive
  • 1400 g d'eau
  • 200 g de pâtes sèches type "petits paniers"
  • 250 - 300 g de fonds d'artichaut coupés en cubes
  • 50 g de tomate coupée en dés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portions

Białko 12.3 g
Kalorie 1482 kJ / 353 kcal
Tłuszcz 16.5 g
Błonnik 10.8 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...