Galettes d'épeautre aux carottes

Galettes d'épeautre aux carottes

4.0 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
14 pièces

Składniki

  • persil frais non équeuté
    ½ bouquet
  • de carotte bio, non épluchée, coupée en morceaux
    100 g
  • de graines d'épeautre
    250 g
  • gousse d'ail
    1
  • d'oignon coupé en deux
    50 g
  • d'huile d'olive et un peu pour la friture
    20 g
  • d'eau
    300 g
  • de bouillon de légumes en pâte
    1 c. à café bombée
    1 cube de bouillon de légumes
  • de pain rassis en morceaux
    150 g
  • de lait
    200 - 250 g
  • œufs
    2
  • de cumin en poudre
    1 - 2 pincées
  • de sel
    ¾ c. à café
  • de poivre moulu
    ½ c. à café

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 130 kcal / 543.9 kJ
Białko 4.8 g
Tłuszcz 4.4 g
Węglowodany 19.1 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Sód 172 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...