Galettes d'épeautre aux carottes

Galettes d'épeautre aux carottes

4.0 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
14 pièces

Składniki

  • ½ bouquet persil frais non équeuté
  • 100 g de carotte bio, non épluchée, coupée en morceaux
  • 250 g de graines d'épeautre
  • 1 gousse d'ail
  • 50 g d'oignon coupé en deux
  • 20 g d'huile d'olive et un peu pour la friture
  • 300 g d'eau
  • 1 c. à café bombée de bouillon de légumes en pâte
    1 cube de bouillon de légumes
  • 150 g de pain rassis en morceaux
  • 200 - 250 g de lait
  • 2 œufs
  • 1 - 2 pincées de cumin en poudre
  • ¾ c. à café de sel
  • ½ c. à café de poivre moulu

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 172 mg
Białko 4.8 g
Kalorie 543.9 kJ / 130 kcal
Tłuszcz 4.4 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Węglowodany 19.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...